PDA

Переглянути повну версію : В Україні почали конфісковувати авто з іноземними номерами


amh
26.06.2013, 14:32:58
Митна служба України почала конфісковувати в українців авто з іноземними номерами, що перебували в країні понад 20 днів.

Раніше автомобілі з номерами інших країн могли їздити по території країни безперешкодно цілий рік. Однак Держмитслужба 5 березня поточного року змінила поняття "комерційний автомобіль", скоротивши терміни перебування таких машин в Україні.

Українці можуть купити в Європі іномарку в рази дешевше, ніж в Україні. Потім вони можуть оформити її на нове ПП, створення якого в ЄС є відносно простим і недорогим, або ж домовитися з однією з чинних фірм про оформлення як працівника. До нововведень Держмитслужби це дозволяло користуватися авто і на території України, раз на рік реєструючись при перетині кордону з однієї з країн ЄС.

Тепер же "для машин, що ввозяться в комерційних цілях (для перевезення товарів або людей), а також для машин співробітників іноземних фірм, терміни перебування в Україні скоротили до 20 днів", повідомляють у Міністерстві доходів і зборів. Тепер їздити рік на іноземних службових автомобілях в Україні можуть тільки власники або співзасновники закордонних фірм, і тільки в особистих цілях.

У разі невиконання нових норм власник авто буде змушений сплатити пеню у розмірі 10 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян, або 170 грн, в день, і розмитнити авто. За відмову це зробити йому загрожує штраф або конфіскація машини. Як зазначає газета, випадки конфіскації авто вже були зафіксовані.

Джерело (http://www.segodnya.ua/economics/avto/V-Ukraine-nachali-konfiskovyvat-avto-bez-mestnoy-registracii-444333.html)

LC MONARCH
26.06.2013, 19:02:35
дякую!

1trs
26.06.2013, 20:32:14
Цього слід було і чекати від наших мо..х. .. владців. Ото іноземці вшоці будуть. Про наших то взагалі мовчу

Bipyc
27.06.2013, 00:03:23
А шроту тепер скільки буде:biggrin:

Петруха
27.06.2013, 03:07:45
А наприклад ОНУРівці(турки що дороги роблять в Україні на комерційних авто),тоже через 20 днів додому нах.Чи штраф будуть платити?

Bag3ban1
27.06.2013, 08:22:29
брет повний нихто ничого не буде платити и виддавати ...

Karabas Barabas
27.06.2013, 11:30:43
брет повний нихто ничого не буде платити и виддавати ...
дуже аргументований комент

LC MONARCH
27.06.2013, 18:00:04
Щодо іноземної (а саме польської реєстрації) мені сподобались слова , UKRMAIL а саме (цитата, від 07.01.13р.):

Я першою машину з польськими номерами заїхав в Україну близько 5 років тому.
Був одним з перших , а може і першим писав запити всюди ,отримував відповіді ,
потім зірвався і купив.
Зараз є кілька службових машин на польскій реєстрації
одна- Співвласник на трудовому договорі , друга - Лізінгова + доручення + автокаско для України . На них їздять і поляки і Українці.
з Досвіду -
1- ДАІці мають то в дупі в тих документах мало що розуміють , проблем ніколи ніяких не робили (хіба 5 років тому коли я вперше заїхав)
2- ДАІці не можуть на місці перевірити коли машина була ввезена (навіть якщо можуть - це порушення закону про зах.перс.дан)
3- У разі протермінування перебування в Україні - чітких санкцій немає . І митник в будці "митний контроль" зазвичай дивиться коли печатки в вашому паспорті стоять , а не коли ви машину ввезли . Останнє йому подивитись не дуже просто .
у разі якогось розбирання - Суд завжди поверне машину власникові .
Якщо всетаки автомобіль спробують забрати - тільки судом повернете. І повернете польському власникові .

Одним словом - можете їздити , можете протерміновувати і нічого вам за то не буде.
Є тільки ряд ньюансів
1- дуже дорого платити польску страхівку
2- треба добре наїздитись перш ніж зареєструєш там машину
3- поляк (чи фірма) мають бути вашими близькими знайомими , бо саме їм повернуть машину у разі чого . + зазвичай ті хто мають машину, як вони кажуть на фірмі мають фуфлижні документи .
4- гроші на реєстрації на фірми + втрата вартосі машини + поїздки + страхівки зводять всю економію нанівець ... Насправді все це в сумі ДУЖЕ ДОРОГО .
Якщо ви не працюєте з польщею , не маєте там контактів , ніколи там не були , не хочете там нічого робити - не шукайте вумних посередників, а заодне і проблем на голову .Це саме той випадок, де скупий платить двічі.

Оригінал тут:
http://bmw-club.lviv.ua/showthread.php?t=6777&page=3

KinG
27.06.2013, 18:42:20
Це саме той випадок, де скупий платить двічі.
Це те, що часто буває) +1