PDA

Переглянути повну версію : Бурлескні фото BMW 6 Series Gran Coupe


Karabas Barabas
04.05.2013, 19:08:13
BMW і Paris Photo відзначили десять років своєї співпраці виставкою Paris Photo LA BMW в Лос-Анджелесі.
46577

Головний експонат - знаменитий арт-кар BMW M1, створений Енді Уорхолом в 1979 році. На виставці Paris Photo LA BMW вперше представлена ​​колекція фотографій у стилі бурлеск.

Paris Photo - найвідоміша у світі ярмарок історичного і сучасного фотомистецтва, існуюча з 1996 року, на яку щороку запрошуються фотохудожники країни проведення для участі в експозиції, що допомагає розкривати таланти по всьому світу.

На відкритті міжнародного ярмарку фотографії Paris Photo, що проходить цього року не на батьківщині, у Франції, а в США, в павільйонах студій Paramount Pictures, BMW з гордістю представить легендарний спорткар BMW M1, який в 1979 році знаменитий художник Енді Уорхол перетворив в арт- об'єкт, і рідкісну версію документального фільму, присвяченого цій роботі. Першою для шедевра Уорхола стала гонка в Ле-Мані. Сам художник, за його словами, «хотів створити яскраве речовий втілення швидкості. Коли автомобіль летить вперед, всі контури і кольори розмиваються ».

4656746568465694657046571

Початок колекції арт-карів BMW було покладено в 1975 році. З тих пір видатні художники з усього світу перетворюють автомобілі BMW у твори мистецтва - кожен у своїй самобутньої манері. Сьогодні колекція, яку можна побачити в Музеї BMW в Мюнхені, включає в себе 17 експонатів, створених такими відомими майстрами, як Френк Стелла (Frank Stella), Рой Ліхтенштейн (Roy Lichtenstein), Роберт Раушенберг (Robert Rauschenberg), Девід Хокні (David Hockney ), Дженні Хольцер (Jenny Holzer), Олафур Еліассон (Olafur Eliasson), Джефф Кунс (Jeff Koons). Арт-кари BMW, що відображають історію мистецтва, дизайну і техніки, виставлялися в найбільших музеях світу, включаючи Лувр і Музей Соломона Гуггенхайма.

На виставці Paris Photo LA BMW концерн BMW також представить невелику серію фотографій у стилі бурлеск, присвячених BMW 6 серії Гран Купе. Їх автор - всесвітньо відомий німецький фотограф Уве Дютманн (Uwe Düttmann). Чотири роботи імітують кадри фільму в жанрі «нуар», де на тлі розкішної обстановки зображений BMW 650i Гран Купе. Фон в стилі ретро ефектно підкреслює високотехнологічний дизайн одного з найбільш досконалих автомобілів нашого часу.

Фотографії були зроблені два роки тому на приватній знімальному майданчику під Лос-Анджелесом. Під час зйомок обстановка повністю відповідала традиціям жанру: на 15 фотографіях дві фотомоделі відображені в салоні і на тлі BMW 650i Гран Купе. Оформлення виставкового простору буде відповідати стилю і концепції фотографій, дебют яких на широкій публіці відбудеться під час ярмарку в Лос-Анджелесі.


4656646564465654657246573

4657446575465764657846563

46579

«Ми раді, що беремо участь у Paris Photo LA, - каже Людвіг Вілліш (Ludwig Willisch), президент і генеральний директор концерну BMW of North America. - Ми в першу чергу плануємо виставити на ярмарку арт-кар Енді Уорхола і наші нові фото ».

BMW і Paris Photo відзначають десяту річницю своєї співпраці. Протягом багатьох років концерн BMW Group співпрацює з такими знаменитими фотографами, як Беттіна Реймс (Bettina Rheims), Брайан Адамс (Bryan Adams), Карл Лагерфельд (Karl Lagerfeld). Вперше «залучений» до високого мистецтва більше сорока років тому, сьогодні BMW має у своєму активі сотні проектів по всьому світу.

У 2005 році, на відкритті заводу BMW в Лейпцигу, побудованого за проектом Захи Хадід (Zaha Hadid), концерн передав Музею образотворчих мистецтв у Лейпцигу свою унікальну колекцію фотографій, зроблених на замовлення Томасом деманд (Thomas Demand), Вольфгангом Тільманс (Wolfgang Tillmans), Рінека Дейкстра (Rineke Dijkstra), Кандідою Хеферу (Candida Höfer), Томасом Штрут (Thomas Struth) та іншими майстрами. Концерн BMW відомий численними міжнародними проектами з підтримки молодих талантів. Зокрема, BMW надає стипендії для фотохудожників у Німеччині та Франції (програма BMW Residency в Musée Nicéphore Niépce). BMW на постійній основі бере участь у численних міжнародних заходах, таких як відомий літній фестиваль фотомистецтва - Les Rencontres d'Arles, ярмарках Art Basel, Art Basel Hong Kong, Art Basel Miami Beach, Frieze London і Frieze New York, TEFAF Maastricht.

Концерн активно сприяє популяризації мистецтва фотографії та її розвитку як художнього жанру. Завжди, коли це можливо, BMW дозволяє фотографам проводити зйомки на своїх заводах у всьому світі. У 2014 році фотографія стане головною темою експозиції в Музеї BMW в Мюнхені.